Automaatbak spoelen

Hoe werkt het spoelen van een automaat? Bij het spoelen wordt er een machine aangesloten, waarna uw auto op temperatuur gebracht wordt. Hierdoor heeft de olie de ideale temperatuur om uw automaat te spoelen. Voor het intensief reinigen van uw automaat wordt er een reiniger toegevoegd welke ervoor zorgt dat al het vuil wat in de transmissie is achtergebleven samen met de olie in de machine wordt gebracht. Nadat uw automaat een bepaalde tijd gespoeld heeft, wordt de oude olie uit de transmissie gehaald en de nieuwe olie teruggeplaatst en op peil gebracht. Het spoelen/verversen duurt ongeveer een uur.Automaatbak spoelen als onderhoud


De ATF-olie (Automatic Transmission Fluid) wordt gebruikt om de draaiende delen in de automaatbak te smeren. Deze automaat olie raakt na verloop van tijd vervuild wat de levensduur van de automaat niet ten goede komt. Automaatbak spoelen is een onderhoudshandeling waarbij de automaatbak ververst en gereinigd wordt. Door correct onderhoud verkleint u de kans dat vervuiling leidt tot vervelende klachten en dure reparaties. 

Automaatbak spoelen bij klachten

Wanneer onderdelen zoals oliekanalen, schakelkleppen en lamellen vervuild raken is het mogelijk dat er klachten ontstaan. De automaat begint dan bijvoorbeeld te schokken of bonken tijdens het schakelen. In de praktijk blijkt dat automaatbak spoelen in sommige gevallen klachten aan een automaat verhelpt of verminderd doordat het de vervuiling aanpakt.


inloggen